Skip links

Kol ve Bacak Germe

We embrace holistic development within our sectors.

Kol ve bacak bölgesinde aşırı kilo alıp verme sonrasında, ileri yaşlarda derinin elastikiyetinde azalma sonucu olan sarkmalarda veya daha erken yaşlarda genetik yatkınlığa bağlı durumlarda kol ve bacaklarda sarkma, çatlaklar görülmesi olasıdır.

Kol ve bacaklarda deri altı destek dokusunun gevşemesi ve azalması, yağ dokusunun aşırı ve uygun olmayan oranlarda birikimi gibi durumlar kol ve bacaklarda bu ameliyat ihtiyacını doğurabilir.
Kol ve bacak germe ile daha gergin, genç görünümlü kol ve bacaklara sahip olabilirsiniz.

Ameliyat nasıl yapılır?

Uygun bölgelerden uygun kesiler yapılarak fazla ve sarkık olan cilt ve cilt altı fazlalıklar çıkarılır. Ameliyat sonucunda vücutta görünmeyen yerlerde iz kalabilir. Bu izler genelde kollar için dışarıdan bakıldığında en az görünen yerler olan koltuk altına yakın bölgede ve kolun iç kısmında olur. Bacak germe için ise kasık bölgesi, bacak iç kısmında ve kalçanın altındaki kıvrım bölgesine gizlenir. Kol germe ameliyatı ile birlikte sıklıkla liposuction ameliyatı da yapılır. Bu sayede deri altı yağ dokusu daha çok azaltılıp daha fazla sarkmış deri de çıkarabilme imkanı bulunur.

Ameliyat süresi

Genel anestezi altında kol germe ameliyatı 2-3 saat kadar, bacak germe ise 2.5- 4 saat kadar sürer.

Ameliyat sonrasında dikkat edilecek noktalar nelerdir?

Ameliyat sonrası birkaç gün ağrı görülür. Ağrı kesiciler ile ağrı giderilir. Gün geçtikçe ağrılar tamamen azalır. İlk günlerde kollar ve bacaklarda gerginlik hissi ile şişlik de olur. Bu süreçte şişkinlikleri azaltmak amacıyla el ve ayakların yüksekte tutulması önerilir. Hasta, genelde 1-2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir.

Ameliyattan sonra birkaç haftada geçecek şekilde şişlikler ve morluklar da görülmesi mümkündür. 7 ila 10 gün içinde işe dönülür. Ancak hastalara bir ay boyunca uygun korse kullanımı önerilir. Aynı süreçte ağır egzersizden uzak durmak, kol ve bacaklarınızı aşırı germemek gerekir.

Tüm şişliklerin geçmesi, kol ve bacaklarınızın istenilen son halini alması 6 ay ila 1 yıllık süre sonunda gerçekleşir.

Bacak Germe Estetiği Nedir?

Vücutta, yaşın ilerlemesi, hızlı kilo kaybı ve hamilelik gibi sebeplerle bozulmalar oluşabilir. Bu bozulmalar, bedendeki kolajen ve estetik liflerin yapıları, şekilleri ve dizilimlerinde meydana gelen değişikliklerin bir sonucudur. Bu bozulmalardan, vücudun kasıktan tabana kadar sınırlandırılan ve yürümeye yarayan organları olan bacaklarda da görülmektedir.
Uylukların (üst bacaklar) iç kısımlarında deri ince bir yapıdadır. Bu sebeple doğal bozulmalardan daha fazla etkilenir. Bu bölgede yer yer sarkma ve gevşeme görülebilir.
Bacak germe estetiği, “uyluk” olarak da adlandırılan üst bacağın iç kısımlarında meydana sarkmaların gerdirilmesi ve yağ birikiminin giderilmesi için yapılan bir operasyondur. Bacak germe operasyonunun esas amacı bütün bacak bölgesini inceltmek değildir. Operasyon, ayrıca, uyluklardaki deride oluşan bollaşmayı ve bu bölgedeki dalgalanmaları gidermek amacı da taşır. Bunun yanında operasyon sırasında asıl işlem ile birlikte hastanın talebi ve deri kalitesi gözetilerek yağ alma ve bölgesel inceltme gibi estetik işlemler uygulanabilir. Ayrıca, talebe göre karın germe ameliyatı da operasyona eklenebilir.

Neden Yapılır?

Bacaklarda sarkma sebebiyle estetik açıdan olumsuzluk oluşur. Ayrıca, yürürken sürtünmeden dolayı ciltte deformeler meydana gelebilir. Rahatsız edici bu durumlar yaşam konforunu olumsuz etkiler. Bacak bölgelerinde konforun tekrar sağlanması ve estetik bir görünüm için bacak germe operasyonlarına başvurulmaktadır.

Ameliyat Yöntemleri

Üst bacaktaki sarkmaya birçok etken yol açabilir. Muayene esnasında yağlanma da gözlenebilir.

Yağlanma olan bacaklarda bazı durumlarda lazer liposuction işlemiyle sorun çözülebilir. Bu durumda bacak germe estetiğine gerek kalmaz.

Ancak sarkma daha baskın bir durumda ise cerrahın tanısı sonrası bacak germe işlemi de uygulanır. Bacak germe operasyonu sırasında ek olararak liposuctiona’da ihtiyaç duyulabilir.

Bu işlem,  bozulma eğilimi gösteren cilt tipine sahip ya da sık kilo alan ve veren bireylerin bacaklarında erken yaşta sarkma görülebildiği için uygulanabilmektedir.

Bacak germe genellikle 40 yaş ve üzeri kadınlar arasında çok daha fazla yaygındır. Yaşa bağlı olarak deride bozulma ve sarkma sorunu da belirginleşir ve estetik açıdan göze çarpar.

Kadınlarda bacak germe estetiğinin yaygın olmasının sebebi; kadınların vücutlarında salgılanan östrojen hormonu etkisiyle uyluk ve basen bölgelerinin daha geniş ve sarkmaya eğimli olmasıdır.

Ameliyat Öncesi Sorulması Gereken Sorular

Konsültasyon yani muayene ve tanı öncesi hastanın kendisine şu soruları sorması, operasyon öncesi ve sonrası hem hekimlere hem de hastaya kolaylık sağlayacaktır;

  • Bacak germe operasyonuna gerçekten ihtiyaç var mı?
  • Neden bacak gerdirme yaptırmak istiyorum?
  • Estetik açıdan başka operasyonlara ihtiyacım var mı?
  • Kesi izleri sorun teşkil eder mi?
  • Bu operasyon için deri kalitem uygun mu?

Bunlar gibi bazı temel sorular, konsültasyon öncesi ve sonrası bilinçli hareket etmeyi ve estetik anlamda hedefe ulaşmayı sağlar.

Muayene ve Tanı

Yukarıdaki sorulara cevap verip operasyon kararı verdiyseniz öncelikle muayene olmanız gerekir. Muayene sırasında deri kalitesi, derideki yağ dokusu kalınlığı, sarkma miktarı ve hastanın beklentisi gözetilir ve ardından tanı konulur. Daha sonra en ideal operasyon tekniğine karar verilir. Tanı konulurken her hasta ayrı değerlendirilir. Yağ miktarı sarkmadan fazlaysa lipomatik ile liposuction işlemi uygulanır. Sarkma belirginse ve hastanın farklı talepleri de varsa bacak germe operasyonu onayı verilir. Cerrah, operasyon yöntemi hakkında hastaya detaylı bilgi verir. Daha sonra hastanın işlem için karar vermesi beklenir.

Bacak Germe Ameliyatı Öncesi Dikkat

Muayene sonrası operasyon yaptırmaya karar veren hasta ameliyata kadar düzenli olarak günde en az 8 saat uyumalıdır.

  • Üç hafta öncesinden Aspirin alınmamalı, sigara ve alkol bırakılmalıdır.
  • Son 1 hafta kanı sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır.
  • Aspranaks, Voltaren ve Vermidon gibi ağrı kesici ilaçlar alınmamalıdır. Bunların yerine Minoset ve Novalgin türü ilaçlar tercih edilmelidir.
  • Operasyona kadar 1 hafta öncesinden ginseng, ginko biloba ve CO-enzimQ gibi maddeler içeren multivitamin hapları, zayıflama ürünleri, keten tohumu, yeşil çay, domates çekirdeği ve kiraz sapı gibi bitkisel ürünler alınmamalıdır.
  • Kullanılan antibiyotikler, sakinleştiriciler, idrar söktürücüler, steroidler ve diğer ilaç türleri ameliyattan önce doktora bildirilmelidir. Bu ilaçlar kan basıncını düşürebilir. Ayrıca, potasyum ve sıvı kaybına, hormon salgısının engellenmesine yol açabilir. Bu ilaçlar aynı zamanda, anesteziye odaklanmaya ve ameliyat stresi ile mücadeleye engel olabilmektedir.
  • Gebelik, üst solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığı gibi durumlar doktora bildirilmelidir.
  • Hasta daha önce bir operasyon geçirdiyse ve operasyon sonrası şiddetli bulantı, kusma ve kanama gibi yan etkiler görüldüyse doktora ya da hemşireye bilgi verilmeli, hastaya özel önlemler alınması sağlanmalıdır.

Ameliyat Günü

Ameliyat saatinden 6 saat önce yiyip içme bırakılması uygun olacaktır. Çünkü anestezi, kusmaya yol açabilir ve bu gıdalar soluk borusuna kaçırabilir. Ameliyat öncesi oje ve ruj temizlemelidir. Hastanın üstünde metal herhangi bir öğe bulunmamalıdır. Takma dişler ve lensler çıkarılmalıdır.

Bacak Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bacak germe ameliyatı genel anestezi ile yapılır ve operasyon 1-3 saaat arasında tamamlanır.
Kalın derili hastalara liposuction yapılır. Sarkmış deri ve yağ dokuları cerrahi işlemle alınır. Operasyon, derinin gerilmesi ve dikiş işlemi ile sona erer.
Bacak germe operasyonu sonrası hasta aynı gün ya da bir sonraki gün taburcu olabilir.

Ameliyat Sonrası Dikkat

Bacak germe ameliyatı sonrası aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi halinde iyileşme süreci daha rahat geçecektir ve hasta operasyondan beklediği sonuca ulaşacaktır.
Bacak germe ameliyatı sonra dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

  • İlk 3 hafta istirahat edilmelidir. Bir buçuk ay sonra normal yaşama dönülebilir.
  • Operasyon sonrası, ilk 2 gün dikiş üzerinde bandaj bulunmalı ve hafif şekilde pansuman uygulanmalıdır.
  • Cilt altında kalan dikişleri aldırmaya gerek yoktur. Dikişler 2 hafta içinde iyileşir. Bir ay sonra dikiş izler silinmeye başlar.
  • Bu süreçte dikişler güneşten korunmalıdır.
  • İyileşme sürecine kadar dikişler korunmalı, hijyene dikkat edilmeli ve ağır hareketler yapılmamalıdır.
  • Operasyondan 2 gün sonra duş alınabilir. 3 hafta sonra koşu hariç sportif aktiviteler yapılabilir.
  • Operasyon sonrası ilk günlerde bacaklar kalp seviyesinin üstünde tutulmalıdır.
  • İlk bir ay pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı, korse takılmalıdır.

Ameliyat Sonrası Görünüm

Bacak germe estetiği sonrası bacaklarda son derece estetik bir görünüm elde edilir. Kasıklarda açılan yatay kesi izleri iç çamaşırı içinde kalacağı için görünmez. Dikey kesi izleri de vücudun arkasından ve önünden görülmez. Ayrıca, bu izler zamanla solgunlaşır. Bacak germe estetiğinin başarısı, hastanın uyarıları dikkate alması ile bağlantılıdır. Ayrıca, doktorun tecrübesi de bacak germenin başarısında önemli bir faktördür.

Kol Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

  • Kol germe ameliyatı sonrasındaki sürece katkıda bulunabilmek için doktor ile iletişim halinde ve uyum içerisinde olunması gerekir.
  • Ameliyat lokal anestezi altında uygulandığı taktirde hasta aynı gün taburcu edilir. Genel anestezi uygulanan hastaların ise bir gün hastanede kalmaları gerekir.
  • Ameliyat sonrasında kesinlikle reçete dışında ilaçlar kullanılmamalıdır. Doktorun verdiği ilaçlar belirtilen süreye kadar düzenli bir şekilde alınmalıdır. Verilecek ilaçlar genellikle ağrı kesici işlevi olan ilaçlardır.
  • Ameliyat bölgelerinde bazı şişlikler oluşabilir bu durum normal ve geçicidir. Şişlikler için ek bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz. 2-3 haftalık bir sürede şişlikler geçecektir.
  • Kolda hissizleşme meydana gelecektir. Bu durumla karşılaşıldığında panik yapılmamalı, en sık karşılaşılan durum his kaybıdır. Fakat kısa sürede geçecektir. Çok uzun süre geçmediği taktirde hemen doktor ile iletişime geçilerek durumdan haberdar edilmelidir.
  • Kollarda asimetrik bozukluklar gözlenebilir. Bu durum şişliklerin etkisidir. Tamamen iyileşme sonrasında en iyi görüntü ortaya çıkacaktır.
  • Tam iyileşme süreci 2-3 hafta kadar sürecektir. Fakat bu süre sonrasında da ağır kaldırma ya da ağır egzersizler yapmak için mutlaka doktor ile görüşülmelidir.
  • Ameliyattan 2 gün sonra duş alınabilir.
  • Ameliyattan ortalama 1 hafta sonrasında cinsel ilişkiye girilebilir ancak ani hareketlerde bulunmak kollara zarar verebilir.

Kol Sarkma Oluşumlarının Nedenleri

Kollardaki sarkmaların en önemli nedenleri yaşlanmadır. Yaşlanmaya başlayan cilt kendini salıyor ve deri de sarkmalar meydana geliyor. Genetik faktörler de oldukça önemlidir. Bir diğer neden ise sık kilo alıp vermektir. Verilen kilolar ve alınan kilolar da bu sarkmalara neden olur. Sarkma tedavileri oldukça basit yöntemler ile gerçekleştirilir. Son zamanlarda gelişen teknolojinin de etkisi ile sarkma-germe operasyonları basit görülen işlemler arasında yerini almış bulunuyor.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kol germe ameliyatı öncesinde yapılacak bazı tetkikler sayesinde hangi işlemin uygulanacağına karar verilir. İhtiyaç duyulması halinde önce liposuction yapılır ve sonrasında fazla olan deri cerrahi müdahale ile alınır. Kol germe ameliyatı lokal anestezi ya da genel anestezi altında ortalama 2 saat süren bir operasyondur.

Kol Germe Ameliyatı Fiyatları

Kol germe ameliyatı fiyatları için net konuşmak net kesinlikle doğru değildir. Ameliyat fiyatları seçilen klinik ve doktora göre değişeceği gibi işlem yapılacak bölgenin yoğunluğu, alınacak yağ miktarı, uygulanacak yöntemlerin seçimi de kol germe ameliyatı fiyatlarında değişikliklere neden olacaktır. Doktor ile görüşme yapıldıktan sonra fiyat bilgisi almak çok daha sağlıklı ve doğru olacaktır.

 

This website uses cookies to improve your web experience.
Home
Account
Cart
Search