info@retosha.com
Şişli/İstanbul
Call us: +90 (533) 458 4640
🇺🇸 English
Peeling işlemi, cildin en dış tabakasının çeşitli solüsyonlar yardımıyla soyulmasıdır. Cilde uygulanacak solüsyon ya da maske cildin üst tabakasının soyulmasını sağlar. Böylece cilt daha pürüzsüz,parlak hale gelir. Peeling işlemi; ciltteki hafif kırışıklıklar, sivilce izleri, renk değişiklikleri gibi sorunların çözümünde kullanılabilecek bir işlemdir.
Peeling işlemi, ciltteki sorunlara göre farklı yöntemlerle yapılabilir. Hafif, orta ve derin olarak üç çeşit peeling işlemi vardır. Hafif soyma işleminde cildin sadece en üst tabakası soyulurken derin olanda ise daha derindeki cilt katmanları soyulur. Hafif peeling; ciltte ton farkı, akne, kuruluk gibi problemlerin iyileştirilmesinde kullanılır. Bu işlemden sonuç alınabilmesi için peeling’in tekrarlanması gerekebilir. Derin peeling ise; derin kırışıklar ve yara izleri, kanser öncülü cilt lezyonları gibi rahatsızlıkların çözümünde kullanılabilecek bir işlemdir. Derin peeling işlemi genellikle tekrar gerektirmeden istenen sonucu verir. Çeşitli kimyasal maddelerin cilde sürülmesi ile yapılan farklı derinlikteki kimyasal peeling işlemlerinin dermatolog bilgisi ve kontrolünde yapılması tavsiye edilir.
Karbon peeling çoğunlukla yüze uygulanan bir işlemdir.
Yüze uygulanan aktif karbon maske ile ciltte bulunan kir, toz, yağ temizlenir. Etkili bir biçimde temizlenen cilt daha parlak ,canlı ve cilt rengi dengelenmiş görünür.
Aktif karbonun özel boşluklu yapısı sayesinde, maske ciltteki porlara kolayca temas eder. Porlardaki kirin, yağın ve diğer istenmeyen maddelerin temizlenmesine destek sağlar.
Karbon peeling uygulamasında kullanılan aktif karbonun pürüzlü kaba yapısı, cildin en üst tabakasındaki ölü hücrelerden kurtulmayı sağlar. Böylece alttaki canlı cilt dokusu ortaya çıkar. Cilt ferahlamış, sağlıklı ve parlak görünür.
Peeling işleminde karbon maskelerinin kullanılması, ciltteki yağ dengesinin korunmasını sağlar. Yağlı, lekelenmeye ve akne oluşumuna yatkın cilt tiplerinde, yağlanmayı önleyici özelliği vardır. Sıcak ve nemli hava gibi yüzde yağlanmayı arttırıcı durumlarda karbon peeling oldukça yararlıdır.
Cildin temizleyerek daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayan, cilt lekelerini gideren ve akne oluşumunu engelleyen karbon peeling yöntemi, cilt bakımında etkili bir yöntemdir. Peeling işleminde cilde kimyasal bir madde sürülerek soyulması sağlandığından, bu işlemin bir dermatolog önerisi ya da kontrolünde yapılması gerekir. Kimyasal maddenin dozunun iyi ayarlanmaması veya maddenin cilt üzerinde gereken süreden az/fazla durması gibi durumlar, ciltte istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir. Karbon peeling için de işlem öncesi deneyimli bir dermatologa tanışmak yararlı olacaktır.
Karbon maskesi, uygulamanın sorun oluşturmayacağı kişilerde kullanılabilir. Maskenin ciltteki porlara daha kolay nüfuz edebilmesi için uygulama öncesi cilt steril hale gelir. Alın, burun, yanaklar başta olmak üzere tüm yüze ince bir katman halinde karbon maskesi sürülür. Maske, parmak uçlarıyla ya da yumuşak bir fırça yardımıyla masaj yapar şekilde cilde iyice dağıtılır. Karbon içeren maskenin göze kaçmamasına dikkat edilmelidir. Sürülen maskenin yaklaşık 15 dakika kuruması bekledikten sonra yüz ılık su ile yıkanır. Nazikçe kurulanan yüze, son olarak nemlendirici uygulanır.
Karbon maskesi, ciltte kuruluğa sebep olabileceği için bu adımın atlanmaması tavsiye edilir. Karbon maskesi, normal cilt tiplerinde haftada 1-2 kez uygulanabilir. Ancak kuru, hassas cilt tipi için daha seyrek uygulama önerilir.
Karbon maskesi seçerken dikkat edilecek birkaç önemli nokta vardır. Maske uygulamasından maksimum etki almak için cilt tipinize uygun ürünü seçmeniz gerekir. Yağlı cilt tipine sahip kişilerin, kil içeren karbon maskesi kullanması daha yararlı olabilir. Kil, ciltteki fazla yağı emer; böylece ciltte yağlanma, akne oluşumu gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Kuru cilt tipine sahip kişilerin ise, cildin nemlenmesini sağlayacak hyaluronik asit, zeytinyağı, jojoba yağı gibi maddeleri içeren karbon maskelerini tercih etmeleri daha faydalı olacaktır.
Karbon peeling gibi kimyasal peeling türlerinde, uygulama sonrası ilgili cilt bölgesinde kızarıklık görülebilir. Bu durum iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Derin peeling uygulamalarında, ciltteki kızarıklık birkaç aya kadar devam edebilir. Nadiren de olsa kimyasal peeling uygulaması, ciltte yara oluşumuna neden olabilir. Kimyasal peeling işlemlerinde karşılaşılabilen bir diğer problem ise cilt rengindeki değişimlerdir. Özellikle hafif peeling cilt renginin koyulaşmasına, derin peeling ise rengin açılmasına neden olabilir.
Peeling uygulamasının; son altı ayda izotreonin içeren akne ilacı kullananlarda, hamilelerde, uçuğu olanlarda uygulanması önerilmez.
Peeling uygulaması sonrasında, cildin güneş ışığına karşı hassasiyeti artar. Peeling uygulanan kişilerin ne kadar süre güneş ışığından korunmaları gerektiği gibi konuları cilt doktorlarına danışması gerekir.
Lazerle karbon peeling uygulaması güneşin ciltte oluşturduğu lekeler , akne lekeleri, yaşlılık lekeleri gibi cilt lekeleri, siyah noktalar, derin olmayan kırışıklıklar, geniş gözenekler, cilt sarkmaları, cildin normalden fazla yağlanması gibi pek çok farklı cilt sorunlarına çözüm getirmektedir.
Karbon peeling işlemi öncesinde, ciltte sterilizasyon ve nemlendirme şarttır ayrıca, işlem öncesi cildin nem seviyesinin yüksek tutulması, işlem sonrası cildin daha hızlı iyileşme sürecine girmesine destek verir.
Karbon peeling işlemi, çoğunlukla birkaç dakika sürer, işlem sonrasında bazı şişlik ve morluklar oluşabilir ve bu normal bir iyileşme belirtisidir. İşlemden hemen sonra fiziki güç gerektiren spor ve uygulamalardan kaçınmak ,sıcak suyla teması en aza indirmek hasta açısından yararlı olacaktır.
Karbon peeling işlemi, genellikle birkaç seans gerektirir ve sonrasında cildin iyileşmesi ve kollajenin etkileri görülür. İşlem sonrasında, cildin genel olarak daha pürüzsüz, daha temiz ve daha parlak görünmesi beklenir. Ayrıca, cildin üst tabakasındaki lekeler ve siyah noktalar azaltılmış olur.
karbon peeling işlemi yaptırmak isteyen kişiler öncesinde hekimini doğru seçmeli ve işlem hakkında detaylı bilgi almalıdır. hekimin tecrübe, eğitim ve uzmanlık seviyesi önemlidir.
Doğal yollarla veya piyasada satılan ürünler ile lekeleri hafifletmek için yollar denense de yeterince olumlu etki sağlanamamaktadır.
Cilt yüzeyinde meydana gelen lekelerden en kısa sürede ve en başarılı şekilde kurtulmayı sağlayan pek çok profesyonel uygulama bulunmaktadır. Bunlardan bazıları cildin üst tabakasını soyarak lekelerden arınmayı amaçlayan peeling uygulamalarıdır.
Günümüzde leke tedavisinde, cilt lekelerinden daha kısa sürede ve başarılı bir şekilde kurtulmaya olanak veren lazerli karbon peeling uygulaması herkes tarafından tercih edilen popüler bir işlem haline gelmiştir.
Lazerle Karbon Peeling işlemine başlamadan önce cilt yüzeyi solüsyon yardımı ile steril hale getirilir. Temizlenen cilt yüzeyine, cilt için faydalı olan karbon partiküllü siyah renge sahip peeling kremi sürülür.
Kremin içerisindeki karbon parçacıklarının cilt tarafından yüksek oranda emilmesi işlem açısından çok önemlidir. Bu nedenle cildin kremi emmesi ve kremin ciltteki tüm gözeneklere etki etki etmesi amacıyla 15-20 dakika kadar krem cilt yüzeyinde kuruyana dek bekletilir.
Cilt yüzeyine sürülen, uygulamaya özel olarak üretilen ve yoğun karbon atomu içeren akışkan yapıdaki sıvının üzerine Q anahtarlı Nd:yag lazer sistemi ile atışlar yapılarak gerçekleştirilir. Bu atışlarda cilt yüzeyine sürülen karbonun tamamı patlayarak yüzeyde düşük düzeyde bir hasar oluşturur.
Uygulanan enerji ve oluşan düşük düzeydeki hasar aynı zamanda cilt yüzeyinde bir aktivasyon oluşmasını sağlayarak cildin kolajen üretiminin tetiklenmesini ve cilt elastikiyetini sağlayan elastin liflerinin kendilerini toparlamasını, kısalmasını ve dolayısıyla cildin sıkılaşma ve toparlamasını sağlamaktadır.
Lazer cihazı ile yapılan atışlar sayesinde cildin içine alınmış, cilt tarafından emilmiş olan karbon partikülleri patlatılır ve bu sırada çıkan ısı ile cildin üst tabakasında yüzeysel bir soyulma işlemi gerçekleşir.
Kozmetik pek çok işlem gibi, karbon peeling uygulamasının etkisi de kalıcı değildir. Cilde gerekli özen gösterilmez ,gerekli özen ve bakım gösterilmez ise ciltteki yağ oranının artması ile ciltteki gözenekler tekrar genişleyebilir veya yeni leke oluşumları gözlenebilir, kırışıklıklar belirgin hale gelebilir. Bu nedenle, lazerle karbon peeling işleminin cilt tipine ve cilt sorunlarına göre en az 6 ayda 1 kere yenilenmesi önerilir.
Lazerle karbon peeling işleminde; öncelikli olarak cilde uygulanan karbon peeling deri yüzeyinde önemli ölçüde iyileştirici bir etkiye sahiptir. Karbon peeling maske halinde cilt yüzeyinde bekletildiği süre içerisinde cilt yüzeyinde birçok faydalı etmene sahip olmaktadır.
Lazer ışınlarının bilimsel olarak da kanıtlanmış iyileştirici özelliği ile ışınlar cilde gönderildiği andan itibaren cilt altına geçer, cilt üzerindeki karbonu da içine alarak derinin altına kadar nüfuz eder.
Bu sayede cildin altında çok daha hızlı ve etkili bir tedavi gerçekleşmiş olur. Karbon peeling uygulaması ile cildin altına geçen karbon partikülleri, lazer ışınlarının ısı oluşturucu etkisi ile cilt lekeleri, cilt yaşlanması, sarkmalar ve daha pek çok cilt probleminin üstesinden gelmek için daha hızlı bir şekilde etki etmeye başlar.
Tüm bu etkiler, lazer ışınlarının verdiği ısı ile kolajen üretiminin artması neticesinde gerçekleşmektedir. Sonuç olarak karbon peeling uygulaması; karbon ve lazerin gücünü bir arada kullanarak daha başarılı ve güvenli sonuçlar elde eden bir cilt yenileme tedavisidir.
Lazerle karbon peeling gözenek küçültme, leke tedavisi, cilt gençleştirme gibi faydalar sağlamaktadır diğer yöntemler ile birlikte kullanıldığında tedavinin etkililiğinde artış sağlanabilir. Mezoterapi, fraksiyonel radyofrekans gibi yöntemlerle dönüşümlü olarak kullanılabilir.
İşlem esnasında lazere bağlı hafif bir acı duyarlılığı hissedilebilir .bunun dışında acı verici bir işlem değildir.
Karbon peeling işleminde öncelikle cildin temizlenmesi ve ardından karbon partiküllü peeling maskesinin cilt yüzeyine sürülerek kuruyana dek beklemeye alınması 15-20 dakikalık bir süreci kapsamaktadır. Sonrasında yapılan işlem ise 10 dakikalık bir süreçtir. Totalde 30 /35 dakikalık bir süre almaktadır.
Lazerle karbon peeling uygulaması genel olarak 5 – 8 seans olarak uygulanmaktadır. Ancak her bireyin cildinin ve cilt sorun ve yapısı farklılığı sebebiyle de ortalama olan seans sayısında değişiklikler olabilmektedir.
Lazerle karbon peeling işlemi sonrası önemli bir yan etki genellikle gözlenmemektedir. Çok nadir de olsa lazerle karbon peeling sonrasında kaşınma, tedavi uygulanan yerde kabarmalar gözlenebilmektedir. Ancak bu etkiler kısa süreli ve geçicidir.
İşlemin gerçekleştirildiği gün sıcak suyla temas önerilmemektedir.. Bunun yanı sıra hamam, sauna, solaryum gibi aşırı sıcak ortamlardan ve direkt olarak olarak güneşe maruz kalmaktan kaçınılması gerekmektedir.
Lazerle karbon peeling uygulamasının fiyatı seans sayısına ,kişinin cilt tipi ve sorunlarına göre farklılık göstermektedir.