Skip links

Botoks

We embrace holistic development within our sectors.

Botoks Nedir?

Botoks, kırışıklık ve derideki çizgileri geçici bir süreliğine yok eden bir dolgu işlemidir. Botoks tedavisinin etki süresi 4- 6 ay arasında değişiklik gösterir. Etki süresi kişiden kişiye göre de değişiklik göstermektedir. Bu süreyi genel olarak kişinin yaşı ,işlem uygulanacak bölgenin yaşı etkilemektedir. Hamilelik anne adayları ve emziren anneler haricinde herkes botoks işleminden faydalanabilir.

Botoks Nerelere Uygulanır?

Botoks birbirinden farklı birçok bölgeye uygulanabilmektedir. Botoksun uygulandığı bölgeler;

  • Göz çevresi kırışıkları yani kazayağı çizgileri,
  • Alın ve göz çevresi,
  • Boyun,
  • Kaş arası oluşan kızgınlık çizgisi,
  • Göz kapağı,
  • Kaş kaldırmak için kaş kenarları.

Botoks, aynı zamanda terlemeyi önlemek amacıyla da uygulanabilir.

Botoksun Uygulama Süresi Nedir?

Botoksun uygulanma süresi yaklaşık 15 dakikadır. Botoks işlemi sonrasında herhangi bir ağrı ve sızı hissedilmez. Hastalar uygulamanın ardından normal iş hayatlarına dönebilirler. Ancak botoks uygulamasının yapıldığı gün spora, kuaföre veya saunaya gidilmemesi gerekir. Ayrıca en az 3 gün havuza veya denize gidilmemelidir. Botoks uygulandığı gün uyku pozisyonuna dikkat edilmeli yüz üstü yatılmamalıdır. Botoksun tam etkisi 5 ile 7 gün arasında görülür.

Masseter Botoks Nedir?

Masseter botoksu, yüzün alt kısmında yer alan masseter kasının inceltildiği bir estetik türüdür. Masseter botoksu ile yüzün alt kısmındaki şekil bozukluklarının tedavi edilmesi amaçlanır. Yüzde var olan erkeksi ve sert görünümün yok edilerek daha orantılı bir yüz şekli elde edilmesi sağlanır.
Masseter kasının gereğinden büyük olması yalnızca estetik açıdan değil, kişinin fiziksel olarak da rahatsızlık duymasına neden olabilir. Bu nedenle bazen hem şekil hem de işlev tedavisi uygulamak gerekebilmektedir.

Botoks Nasıl Yapılır?

Botoks uygulaması, botulinum toksini seyreltildikten sonra direkt olarak kas dokuya enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. Botoks uygulaması öncesinde bölgeye lokal anestezi kremi sürülür. Uygulama bölgesi temizlendikten sonra, botulinum toksini, ince uçlu iğneler yardımıyla bölgedeki kasların içine küçük dozlar şeklinde enjekte edilir.

Botoks uygulaması, yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Bölgedeki kas dokuya enjekte edilen botulinum toksini, ortalama 1 gün ile 3 gün arasında etkisini göstermeye başlar. Bazen bu süreç 5 ile 7 güne kadar da uzayabilmektedir.

Botoks Zararlı Mıdır?

Botoks, bazı durumlarda zararlıdır. Botoksun yan etkileriyle birlikte zararları arasında, gıda zehirlenmesinden de bahsetmek mümkündür.
Bilinçli kullanım ile birlikte botoksun yararları olduğu ve kaslarda zayıflamayı engellemediği de söylenebilir. Botoks yararlarına örnek olarak, göz çevresi çizgilerinin düzeltilmesi ve yüzde meydana gelen kırışıklıkların düzeltilmesi gösterilebilir.

Herkesin istediği bu kırışıklık giderme ve güzelleşme operasyonu, yüzde bulunan bütün yaşlılık bulgularını en rahat ve en pratik şekilde ortadan kaldırır. Bunların yanında tabii ki her işlem gibi botoksun da zararları vardır. Botoks, ciddi bir uygulama gerektirir, bu nedenle doktora danışmadan kesinlikle yaptırılmamalıdır. Güvenilir doktorlar tarafından botoksun zararları en aza indirilir.

Botoks Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoks etkisinin süresi, kişiden kişiye değişiklik gösterir. Göz çevresi botoksları daha kısa süreli kalıcılık sağlasa da, genel olarak botoksun yaklaşık 4-6 ay arası bir kalıcılığı vardır. Botoks yapılırken kullanılan botulinum toksini en geç 1 hafta içerisinde etkisini göstermeye başlamaktadır.

Botoks Etkili Kremi Nedir?

Botoks etkili krem, gündüz ve gece kremi olmak üzere ikiye ayrılır. Botoks etkili krem, düzenli bir şekilde kullanıldığında yüzde gözle görülür etkiler yaratır.

Bu kremler daha çok iğneden ve operasyonlardan korkan kişiler tarafından bir alternatif olarak kullanılır. Botoks, cildin altından etki eden bir işlemken botoks kremleri yüzeysel olarak uygulandığından yalnızca cildin üzerine etki eder.

  • Cildi germeye yardımcı olur.
  • Botoks kremleri cildi gerdiğinden kaş arası çizgileri, göz çevresi çizgileri gibi yüzde oluşan kırışıklıkları giderip daha genç ve diri bir görünüm kazanmaya yardımcı olur.
  • Botoks kremleri, içerisinde bulunan yoğun nemlendiriciler yardımı ile cildinizin ihtiyaç duyduğu günlük nemi kazanmasına yardımcı olur.
  • Botoks etkili kremler, sürüldüğünde cildi o an gerginleştirdiği için makyaj yapıldığında makyajın daha iyi sabitlenmesine ve pürüzsüz görünmesine olanak sağlar.

Botoks Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Botoksun etkisi, kırışık oluşumunu engellemek ve var olan kırışıklık problemlerini en aza indirmektir. Botoksun etkisi, kişinin dikkat etmesi gereken bazı yöntemlerle sağlanabilmektedir. Botoks, sonrası uyulması gereken kurallar;

  • Botoks enjeksiyonu gerçekleştirildiği gün spor yapılmamalıdır. Spor ödeminizi arttırıcı özellik gösterebilir.
  • Botoks enjeksiyonu yaptırdığınız gün ve sonraki gün de sauna hamam gibi sıcak yerlere gidilmemelidir.
  • Botoks sonrasında kuaföre gidilmemelidir. Kaş botoks uygulamasının hemen ardından kaş aldırılmamalıdır.
  • Botoks tedavisi uygulandıktan hemen sonra cilt bakımı yaptırılmamalıdır. Cilt bakımı için en az 1 hafta beklenmelidir.
  • Yapılan botoks sonrası havuzdan enfeksiyon kapmamak için az 3 gün havuza girilmemelidir.
  • Ağız çevresine yapılan botoks uygulamasının ardından diş tedavisi yaptırılmamalıdır.
  • Mimik kaslarının üzerine uygulanan botoks işlemi sonrasında makyaj yapılmamalıdır. Mimik kaslarının yüzün her yerinde bulunmasından dolayı enfeksiyon riskini arttırabilmektedir.
  • İşlem sonrası en az 1 gün yüzüstü yatılmaması gerekir. Geceleri yüksek yastıkla uyunması botoks sonrası şişlik ihtimalini azaltıcı etki gösterir.
  • Botoks uygulanmış cildin bir süre güneş görmemesi güneşten korunması gerekir.
  • Botoks operasyonu sonrası lazer epilasyon yaptırılmamalıdır.
  • Botoks sonrası fazla içki tüketimi vücuttaki ödemi arttıracağından alkolden uzak durulması gerekir.
  • Botoks uygulaması sonrasında elinize gelen şişliklere masaj yapabilirsiniz. Masajla geçmeyen şişlik durumlarında ise estetik cerrahınıza başvurmanız gerekir.
  • Botoks uygulaması sonrasında yüzde oluşacak hassasiyet nedeniyle kendinizi darbelere karşı korumanız gerekir.

Botoksun Yan Etkileri Nelerdir?

Botoks tedavisinin kırışıklıklar için bilinen ve kalıcı olan bir yan etkisi yoktur. Ancak botoksun, geçici olarak bilinen yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkiler:

  • Botoks uygulaması sonrası geçici şişlikler ve morarmalar meydana gelebilmektedir. Bu şişlik ve morarmalar birkaç gün içerisinde kaybolur.
  • Botoks uygulaması sonrası bazı hastalarda hafif baş ağrıları görülebilmektedir. Bu ağrılar genellikle 1 günden kısa bir sürede sona ermektedir.
  • Botoks enjeksiyonu yapılan bölgede baş ağrısı benzeri birtakım ağrılar hissedilebilmektedir. Bu ağrılar kısa süreli ve geçicidir.
  • Uygulamanın ilk haftasında bazı asimetriler gözlenebilmektedir. Bu asimetriler, gerektiğinde dokundurma enjeksiyon adı verilen bir tür rötuşla düzeltilebilmektedir.
  • Botoks uygulamasının ardından kaş seğirmesi görülebilmektedir. Bu seğirme geçicidir fakat sürekli olduğu durumlarda yine dokundurma enjeksiyonlarla düzeltilmektedir.
  • Botoks tedavisi sonrasında bazı hastalar birkaç gün uygulama yapılan bölgede uyuşukluk hissedebilmektedir. Aslında hastaların uyuşukluk olarak hissettikleri durum botoks uygulanan bölgelerde algılanan his değişikliğidir. Bu durum tedavi gerektirmeyen bir yan etkidir.
  • Kaş ve göz kapağı düşmesi, çift görme gibi yan etkiler, botoks tedavisi gören hastaların yalnızca yüzde 1-2’sinde görülür. Bu yan etki en fazla 2-4 hafta sürer ve geçicidir. Bu durum özel göz damlaları ile tedavi edilmektedir.

Botoks Ağrılı Bir İşlem Midir?

Botoks ince uçlu iğnelerle uygulanmaktadır, tedavi öncesi ve sonrası buz işlemi ile ağrı hissedilmesinin önüne geçilmektedir.

 

This website uses cookies to improve your web experience.
Home
Account
Cart
Search